Åbningstider

Mandag - torsdag

Fredag​

8:00 - 17:00

8:00 - 12:00​

Gratis øremærkning

Dyrlægehuset donerer gratis øremærkning til alle katte, som vi neutraliserer.

Læs mere her »

Vaccination af killinger

​Hos Dyrlægehuset i Odense anbefaler vi, at killinger sundhedsundersøges og vaccineres første gang i 12-ugers alderen og igen ca. 4 uger efter. Hvis killingen f.eks. er fra et kattehjem og allerede er vaccineret første gang, vil der typisk gå 4 uger, inden den skal vaccineres igen.

Hvis killingen allerede har fået første vaccination, vil vi undersøge, hvilken vaccine den har modtaget. Dette vil typisk stå i killingens sundhedsbog. Derefter vil vi give vores anbefaling af det efterfølgende vaccinationsprogram.

Hvis killingen ikke har modtaget nogen vaccination, anbefaler vi, at man starter vaccinationsprogrammet / sundhedsundersøgelse op, når den er 12 uger gammel.

Når vi ser killingen første gang i Dyrlægehuset i Odense, er det vigtigt, at både den lille, nye killing og dens ejer føler sig tryg og godt tilpas. Vi sætter derfor god tid af til disse undersøgelser.

Inden vi foretager sundhedsundersøgelsen, vil killingen allerførst blive vejet. Ved undersøgelsen kan ejeren stille spørgsmål omkring killingen, og dem vil der typisk være en del af, da det jo er en stor og meget glædelig begivenhed at få et lille, nyt familiemedlem.

Alle spørgsmål kan stilles – det gælder både killingens fysiske tilstand og dens adfærd.

Ved sundhedsundersøgelsen vil vi bl.a.: lytte til hjerte og lunger, checke øjne og ører, undersøge hud og pels, mærke efter om der er nogen ømhed i maven, mv.

Hvis killingen har en sundhedsbog vil vi stemple ind i denne – og hvis ikke dette er tilfældet – giver vi ejeren en vaccinationsattest med. Vi vil desuden lave en lille mappe ”barnets bog” – som man får med til at opbevare alle killingens papirer i.

Velkomstpakke til den lille killing

Vi vil også give en ”velkomstpakke” med på det killingefoder dyrlægen anbefaler til killingen.

Vi vil ligeledes komme ind på forebyggelse af lopper og flåter og give vores anbefaling af det middel, der passer bedst til killingen.

Ormekur er receptpligtig medicin, og vi vil komme med vores anbefaling vedr. dette til killingen.

Vi vil desuden også sende en email til ejeren et år efter, at killingen har modtaget sin vaccination, hvor vi indkalder til den årlige sundhedsundersøgelse og vaccination.

​​

Dyrlægehuset

Bogensevej 26-28, 5270 Odense N​

Kontaktinformation

Telefon: 66 18 22 22

       

        Her ligger vi - klik her